Τελευταία Νέα

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus + ... Η Πρώτη Συνάντηση

Η πρώτη συνάντηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus +, “European Student Τheater Lab”, έγινε στην πόλη Μαραθένα της Ισπανίας κατά την περίοδο 2μέχρι 7 Φεβρουαρίου 2020. 

Η κυπριακή αποστολή αποτελείτο από 7 μαθητές και 2 καθηγητές.  Εκ των αποτελεσμάτων, η αποστολή κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη με τους μαθητές να αποκομίζουν εμπειρίες, να εμπλέκονται σε ομαδικές εργασίες, να χρησιμοποιούν ως κύρια γλώσσα την αγγλική και να αποκτούν νέες γνώσεις και αναμνήσεις, τις οποίες θα κουβαλούν για μια ζωή. 

Η κεντρική ιδέα του προγράμματος είναι η δημοκρατία.  Στην πρώτη συνάντηση οι χώρες  παρουσίασαν ένα θεατρικό δρώμενο με θέμα «Democracy on stage».  Το σχολείο μας, παρουσίασε τη σκηνή του Κρέοντα και της Αντιγόνης, αναδεικνύοντας τις υπέρτατες και πανανθρώπινές αξίες της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας τονίζοντας ότι ο πολίτης πρέπει να τολμά να τα βάζει ακόμα και με την εξουσία.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν επίσης σχολεία από το Βέλγιο (πόλη Γκενγκ), Λετονία (πόλη Σάλασπιλς), Ισπανία (Μαραθένα), Ιταλία (Μπρα).

 

<< Πίσω στην προηγούμενη σελίδα