Σχολείο Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

 

‪#‎epambassadorschool‬ @EP.CYPRUS


Tο σχολείο μας, είναι ένα από τα 15 σχολεία Παγκύπρια που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ''Σχολείο Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου".  Ο διαγωνισμός αυτός γίνεται για πρώτη φορά στην Κύπρο και το έπαθλο για τον νικητή θα είναι το σχολείο να έχει τον τιμητικό αυτό τίτλο για ένα χρόνο. Το πρόγραμμα αφορά μαθητές και εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σχολεία επαγγελματικής κατάρτισης (τεχνικές σχολές).
Σκοπός του προγράμματος είναι η προώθηση της ιδέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωπαϊκής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας από τους νέους, παρέχοντάς τους ενεργείς γνώσεις σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση και, ιδίως, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η τριβή τους με θέματα ευρωπαϊκής ιθαγένειας: τι σημαίνει η ΕΕ για την καθημερινή ζωή και τι μπορεί να κάνει κάποιος για να διασφαλίσει ότι στο μέλλον η Ευρώπη θα είναι όπως την επιθυμεί.
Στόχος του προγράμματος είναι να διασφαλιστεί ότι οι νέοι θα είναι ενήμεροι ως προς τις προοπτικές δράσης τους ως ευρωπαίοι πολίτες. Οι μαθητές για την σχολικη χρονιά 2020-2021, επέλεξαν να ασχοληθούν με το επίκαιρο θέμα "Ευρώπη για την Υγεία - Πανδημία COVID-19".
Το σχολείο μας στα πλαίσια του προγράμματος αυτού θα οργανώσει διάφορες δράσεις - με γνώμονα πάντα τα μέτρα προστασίας - για την υλοποίηση του σκοπού και του στόχου του προγράμματος.


Για να δείτε τις ΔΡΑΣΕΙΣ μας και τα ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ μας, επισκευθείτε τη σελίδα μας στο FACEBOOK:

Σχολική Χρονιά: 2016-2017

Σχολική Χρονιά: 2017-2018

Σχολική Χρονιά: 2018-2019

Σχολική χρονιά 2020-2021

 

<<πίσω στην προηγούμενη σελίδα