ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΙΒΑΔΙΩΝ
Δευ-Παρ – 7.30-13.35
Τηλέφωνα: 24811899, 24811896
Τηλεομοιότυπο: 24811897
Μενού
1η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1955

Την Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, γιορτάσαμε έναν ιδιαίτερα σημαντικό εορτασμό για τον Ελληνισμό της Κύπρου - την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. ενάντια στους Άγγλους αποικιοκράτες, στις 1η Απριλίου 1955.

Σε μια περίοδο που ο Κυπριακός λαός αγωνιζόταν για την ελευθερία και την Ένωση με την Ελλάδα, η Ε.Ο.Κ.Α. ανέλαβε τον αγώνα για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων του. Αυτή η αντίσταση, που διήρκεσε από το 1955 έως το 1959, αντιπροσώπευε την αγωνία και την αποφασιστικότητα του λαού μας να κατακτήσει την ελευθερία του.

Στην ενδοσχολική εκδήλωση, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί μας τίμησαν τη μνήμη των ηρωικών αγωνιστών της Κύπρου, οι οποίοι θυσίασαν τα πάντα για την ανεξαρτησία και την ελευθερία του τόπου μας. Τα ονόματά τους θα παραμείνουν αιώνια χαραγμένα στην καρδιά μας και στην ιστορία μας ως σύμβολα του αγώνα και της αντίστασης για την ελευθερία.

Ας μην ξεχνάμε ποτέ το θάρρος και την αφοσίωση αυτών των ηρώων, και ας συνεχίσουμε να τιμούμε τη μνήμη τους κάθε χρόνο σε αυτήν την ημέρα. Μαζί, ας συνεχίσουμε τον αγώνα για την προώθηση των αξιών της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας.

Θα θέλαμε επίσης να εκφράσουμε τις εγκάρδιες μας ευχαριστίες σε όλους όσοι τίμησαν τον εορτασμό μας με την παρουσία τους. Η παρουσία και η στήριξή σας έκαναν την εκδήλωσή μας ακόμη πιο ιδιαίτερη και σημαντική. Σας ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή σας και για την υποστήριξή σας στην προαγωγή των αξιών της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας.